Hlavní obsah

Majitel Čapího hnízda se propadl do ztráty

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina SynBiol z koncernu Agrofert se loni dostala do ztráty. Za loňský rok vykázala ztrátu 378 milionů korun, kam se propadla z předloňského zisku 20 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Sto procent akcií koncernu Agrofert bylo vloženo do svěřenských fondů AB private trust I a AB private trust II českého premiéra Andreje Babiše (ANO).

Foto: Radek Plavecký, Právo

Luxusní farma Čapí hnízdo

Článek

Babiš převedl Agrofert do svěřenských fondů začátkem roku 2017 v reakci na zákon o střetu zájmů. Stále je ale jeho beneficientem, což znamená, že veškeré zisky všech firem ve fondu nadále patří Babišovi.

SynBiol vlastní mimo jiné vlastní firmu Imoba, majitele Farmy Čapí hnízdo, či fond Hartenberg.

Agrofert dostal loni na dotacích dvě miliardy korun, zisk meziročně ztrojnásobil

Ekonomika

Konsolidované tržby SynBiolu vzrostly o více než pětinu na 6,1 miliardy korun.

Agrofert loni meziročně ztrojnásobil zisk na 4,48 miliardy korun. Na dotacích přijal 1,97 miliardy korun. Na provozních dotacích koncern získal téměř 1,62 miliardy korun, na investičních potom 354,38 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Kosteleckým uzeninám loni klesl zisk na půlku

Největšímu českému zpracovateli masa, Kosteleckým uzeninám, loni meziročně klesl zisk o zhruba 45 procent z předloňských 119,5 milionu korun na loňských 67,1...

Výběr článků

Načítám