Hlavní obsah

Švýcarská Roche koupila americkou biotechnologickou firmu za 174 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská farmaceutická společnost Roche se dohodla na převzetí americké biotechnologické společnosti InterMune, za kterou zaplatí 8,3 miliardy dolarů (174 miliard korun) v hotovosti. Pro švýcarský podnik je to podle serveru Financial Times největší akvizice za posledních pět let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Transakce by měla podpořit relativně malý byznys, který má Roche v oblasti přípravků k léčbě dýchací soustavy. InterMune vyrábí především lék na závažné onemocnění plic zvané idiopatická plicní fibróza.

Větší transakci společnost Roche naposledy uskutečnila v roce 2009. Tehdy za 47 miliard dolarů převzala jinou americkou biotechnologickou společnost Genentech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Roche za jednu akcii InterMune nabízí 74 dolarů, což je o 63 procent víc proti ceně z poloviny srpny, kdy se začalo o transakci spekulovat. Je to rovněž o 38 procent víc, než činila páteční závěrečná cena těchto akcií na burze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám