Hlavní obsah

Švýcarská čokoládovna Lindt chce koupit americkou Russell Stover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský výrobce čokolády Lindt & Sprüngli jedná o koupi amerického výrobce cukrovinek Russell Stover. Cena by se mohla pohybovat kolem 1,4 miliardy USD (28,2 miliardy korun). Uvedl to list Financial Times s odvoláním na zdroje blízké jednání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle zdrojů jednání ještě neskončila, dohoda by však mohla být oznámena již příští týden.

Russell Stover je podle tržeb třetím největším výrobcem cukrovinek v USA. Známý je hlavně svými bonboniérami. Lindt vyrábí kvalitní tabulkovou čokoládu, známý je i čokoládovými pralinkami Lindor a velikonočními zajíčky balenými ve zlaté hliníkové fólii.

Koupě firmy Russell Stover by Lindtu umožnila rozšířit svoji působnost dále mimo evropský trh, odkud pochází velká část jeho příjmů, a získat silnou pozici na americkém trhu. Podle FT roční tržby americké firmy činí zhruba 600 milionů USD (12,1 miliardy korun).

Rodina Wardových nabídla Russell Stover k prodeji na počátku letošního roku. Podle listu se o Russell Stover zajímalo několik soukromých investičních fondů, ale také potravinářské firmy Hershey a Godiva.

Russell Stover vyrábí také čokoládu značky Whitman's. Své produkty nabízí ve více než 70 tisících obchodech s potravinami, dárky a dalších maloobchodech po celých Spojených státech a ve více než 20 zemích světa, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám