Hlavní obsah

Strakonická firma Fezko otevřela pobočku na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽILINA

Strakonická firma vyrábějící potahy do automobilů Fezko otevřela na Slovensku svou zahraniční pobočku. Do této země šla hlavně proto, že se tu buduje stále více továren na výrobu automobilů a ona očekává, že budou hledat výrobce potahů v téže zemi.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody.

Článek

"Slovensko je pro nás velice zajímavým trhem, brzy předstihne objemem výroby osobních vozů ČR a stane se v přepočtu na obyvatele vůbec největším výrobcem automobilů na světě", řekl na ředitel firmy Josef Blecha. 

Dalším důvodem pro expanzi je to, že jí již nestačí výrobní kapacity, které má ve Strakonicích. Podnik zatím na Slovensku investoval 10 miliónů korun a zaměstnává 22 lidí. Sídlí v Žilině, tedy městě, v jehož okolí bude stát automobilka Hyudai-Kia.

Na Slovensku nyní působí několik předních světových automobilek. Kromě jihokorejské automobilky Kia je v zemi od roku 1991 německý Volkswagen. Francouzský PSA Peugeot Citroën staví nový závod u západoslovenské Trnavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Investor přinese na Slovensko 300 miliónů eur

Další firma ohlásila na Slovensku investici v řádu stovek miliónů eur. Oznámil to slovenský ministr hospodářství Pavol Rusko. Jméno investora ale odmítl říct....

Výběr článků

Načítám