Hlavní obsah

Stock Plzeň koupil slovenského konkurenta, posílí v ovocných destilátech

Plzeň

Plzeňský Stock koupil slovenského výrobce ovocných destilátů, firmu Imperator. Je to šestý největší výrobce lihovin na Slovensku. Cena zveřejněna nebyla. Největší český výrobce lihovin koupil podnik prostřednictvím své stoprocentní dceřiné firmy Stock Slovakia, která funguje na slovenském trhu od roku 2003.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Společnost Imperator byla založena před 15 lety a od té doby úspěšně roste, zejména v kategoriích ovocných destilátů, vodky a borovičky.

Má pozici „dvojky“ v ovocných destilátech, která je druhou nejsilnější kategorií alkoholu na Slovensku. Právě silná pozice v ovocných destilátech byla důvodem koupě podniku.

„Jsme velmi rádi, že spojujeme své síly s firmou Imperator. Věříme, že díky kombinaci stávajících značek ve Stocku Slovakia se značkami Imperator budeme mít takový sortiment a pokrytí, které napomohou budoucímu růstu trhu,“ řekl generální ředitel Stocku Plzeň Petr Pavlík.

Spojení podniků posune Stock Slovakia na silnější tržní pozici na trhu s alkoholem na Slovensku. Bude mít jasnou vedoucí pozici na trhu v kategorii bylinných hořkých likérů a velmi silnou druhou pozici v kategorii ovocných destilátů, což platí stejně i pro vodku, dodal Pavlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám