Hlavní obsah

Stavebnictví v červnu zrychlilo růst

Novinky, bož
Aktualizováno

Stavební produkce v červnu meziročně vzrostla o 2,4 procenta. To je o poznání rychleji než v květnu, kdy meziroční růst činil 0,2 procenta. Stavební úřady vydaly meziročně o 4,2 procenta stavebních povolení více a jejich orientační hodnota vzrostla o 22,4 procenta. Meziročně bylo dokončeno o 29 procent více bytů.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Stavební výroba

Článek

„V červnu se stavebnictví celkem dařilo,” uvedla vedoucí oddělení statistiky stavebnictví a bytové výstavby ČSÚ Petra Cuřínová. „Vzrostla celková produkce, orientační hodnota stavebních povolení i počty zahájených a dokončených bytů,” dodala.

„Naopak objem nových zakázek za druhé čtvrtletí meziročně poklesl, a to především vlivem vysoké srovnávací základny. Hodnota nových zakázek byla v loňském druhém čtvrtletí nejvyšší za posledních 10 let,“ dodala.

V červnu byla zahájena stavba 2 850 bytů, což je o 8,3 procenta více než před rokem. Dokončeno bylo 3 032 bytů, meziročně o 29 procent více.

Stavební úřady v červnu vydaly 7 390 stavebních povolení, což je meziročně o 4,2 procenta více. Orientační hodnota těchto staveb dosáhla 39,5 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 22,4 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám