Hlavní obsah

Stát vyměnil vedení Českého Aeroholdingu

• Aktualizováno

Ministerstvo financí v pátek vyměnilo členy představenstva a dozorčí rady Českého Aeroholdingu. Mezi odvolanými členy představenstva je prezident Českých aerolinií Philippe Moreels, šéf obchodu ČSA Jozef Sinčák a šéf informačních a komunikačních technologií Aeroholdingu Josef Adam. V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo.

Foto: Archiv České aerolinie

ČSA chtějí zavést pravidelné víkendové lety z Prahy do Soulu.

Článek

Nově v představenstvu usednou konzultant Václav Řehoř, bývalá auditorka u společnosti PwC Zuzana Tairová a právník z advokátní kanceláře White & Case Petr Pavelec. Z původních členů zůstávají Miroslav Dvořák a Petr Vlasák.

Došlo také k obměně dozorčí rady, kterou nově tvoří ekonom a někdejší prezidentský kandidát Jan Švejnar, Tomáš Šabatka, Jiří Opletal, Petr Blažek a Michal Požár. Členy dozorčí rady zůstávají zástupci zaměstnanců Vladimír Charouz a Jan Douša.

Ministerstvo financí učinilo tento krok proto, aby perspektivně připravilo společnost pro potenciální vstup na burzu cenných papírů.

Reklama

Související články

ČSA propouští 60 letušek

Nová vlna propouštění v Českých aeroliniích (ČSA) se dotkne stevardů a stevardek. Do konce léta má odejít celkem 60 lidí. Uvedla to v úterý Česká televize...

Výběr článků

Načítám