Hlavní obsah

Spořitelna ode dneška zdražuje poplatky za služby

Klienti České spořitelny zaplatí od pátku více za některé služby, zdraží například posílání peněz i platby přes elektronické bankovnictví. Zlevní naopak výběry z bankomatů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Výrazně podraží poplatek za výběr hotovosti na přepážce. Dosud se platilo 65 korun, nově to je 80 korun.

Za příkaz k platbě na účet ve stejné bance, tedy spořitelně, zaplatí klienti pět korun, dosud to byly dvě koruny, pokud byl příkaz zadán pomocí internetového nebo mobilního bankovnictví. Platba za příkaz do jiné banky vzroste ze čtyř korun na sedm.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zlevní výběr z bankomatů

Za výběr z bankomatu ČS dosud klienti platí, pokud nemají balíček služeb, v němž je výběr zadarmo, šest korun, nově to bude pětikoruna.

Právě balíčky spořitelna nabízí jako alternativu těm, kteří za služby nechtějí platit víc. Balíčky za určitou pravidelnou měsíční sumu obsahují určité služby zdarma. Ostatní si klient musí platit.

Česká spořitelna je podle počtu klientů největší bankou v Česku. Loni jí klesl příjem z poplatků o čtyři procenta na 11,3 miliardy korun. Banka zdražuje ve chvíli, kdy se na trhu objevily nové ústavy, které nabízejí základní služby zcela zdarma.

Anketa

Máte účet u České spořitelny?
ano
37,1 %
měl/a jsem, ale zrušil/a jsem ho
46,6 %
ne
16,3 %
Celkem hlasovalo 17488 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám