Hlavní obsah

Společnost Vítkovice Heavy Machinery skončila v konkurzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě vyhlásil v pátek konkurz na společnost Vítkovice Heavy Machinery. Firma je v úpadku od poloviny března, chystala reorganizaci, její návrh ale před několika dny stáhla. Majetek firmy, která produkuje ocel a výrobky z ní, teď bude rozprodán.

Foto: Pavel Karban, Právo

Prakticky bez výsledku skončila čtvrteční mimořádná valná hromada strojírenské společnosti Vítkovice.

Článek

Firmě se nepodařilo dosáhnout požadovaných ekonomických výsledků a vzala zpět návrh na oddlužení.

"Dlužnice vzala svůj návrh na řešení úpadku reorganizací zpět s ohledem na skutečnost, že ekonomické poměry dlužnice měly být v uplynulém období zásadně negativně ovlivněny epidemiologickou situací a souvisejícími opatřeními, jež vedla k omezení výrobní činnosti a k dalšímu propadu příjmů," uvedl soudce David Stošek v rozhodnutí.

Vítkovice Heavy Machinery zastavily výrobu, vedení podalo návrh na insolvenci

Ekonomika

Pro reorganizační záměr neměla společnost ani dostatečnou podporu věřitelů.

V úpadku už společnost jednou skončila, když ještě byla součástí strojírenského holdingu ostravského podnikatele Jana Světlíka. Během reorganizace ji převzala společnost zakladatele holdingu Czechoslovak Group Jaroslava Strnada, který do firmy vložil peníze a zajistil její financování.

V insolvenčním řízení je přihlášeno 163 věřitelů, kteří mají pohledávky ve výši 1,7 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám