Hlavní obsah

Sodexo sníží provizi u stravenek

Právo, pro

Stravenková společnost Sodexo v úterý rozhodla, že od 3. listopadu sníží svou provizi u části restauračních zařízení na 3 procenta. Reagovala tím na páteční výzvu Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, která pro restaurace zasažené opatřeními proti šíření nákazy žádala snížení provizí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stravenky

Článek

Avizované snížení tak bude znamenat, že restaurace budou platit přibližně poloviční provizi než doposud. „Standardní sazba pro restaurace se pohybuje mezi 5 až 6 %, ale vždy záleží na konkrétní frekvenci a způsobu proplácení. Pro většinu restaurací je to ale výrazná sleva,“ sdělila Právu manažerka komunikace Sodexo Benefity Tereza Knířová.

Hospody prosí rozvoz: Neberte nám tolik

Ekonomika

Opatření se ale nevztahuje na všechny restaurační provozy. „Musejí to být nezávislé gastro provozovny, které podávají teplé jídlo nebo občerstvení. Těch se aktuální krize tolik akutně nedotýká,“ vysvětlila Knířová.

Strávníci už zase míří k výdejním okénkům

Ekonomika

Restaurace, které jsou partnery Sodexo Benefity, budou muset o snížení provize požádat, nižší poplatky z přijatých stravenek pak budou zatím platit po dobu šesti měsíců.

Benefity při výpovědi určuje zaměstnavatel

Finance

„Všem malým podnikům, které o to požádají a splní kritéria, snížíme poplatky na tři procenta od 3. listopadu. Prozatím snížení plánujeme na šest měsíců, ale bude záležet na aktuální situaci. V následujících dnech budeme restaurace kontaktovat a začneme sbírat žádosti,“ uvedl generální ředitel Sodexo Benefity Daniel Čapek.

Reklama

Výběr článků

Načítám