Hlavní obsah

SkyEurope jsou v turbulencích, ve středu byly bez tří letadel

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenské nízkonákladové aerolinky SkyEurope se stále potýkají s problémy. Ve středu rumunské a bulharské letiště zadržela dvě letadla společnosti. Třetí je již od pondělí v zajetí pařížského letiště Orly.

Článek

Podle slovenské tiskové agentury TASR přišly SkyEurope ve středu o jeden stroj v Rumunsku a jeden v Bulharsku. Ze Sofie nakonec letadlo odletělo do Vídně s pětihodinovým zpožděním.

V Bukurešti byl letoun zajištěn údajně kvůli dluhu 529 tisíc eur, tedy téměř 14 miliónů korun. Co se poté dělo s letadlem v Bukurešti, agentura neuvádí. Mluvčí aerolinek Tomáš Kika však Novinkám sdělil, že letouny již zadržovány nejsou.

SkyEurope se potýkají s finančními problémy dlouhodobě. V pondělí požádaly bratislavský soud o bankrotovou ochranu před věřiteli. Ta má společnosti umožnit restrukturalizaci za plného chodu. To se však zatím neobešlo bez problémů. Již od pondělí je na pařížském letišti odstaveno jedno letadlo aerolinek. Kdy bude uvolněno, není stále jisté. Letiště požaduje splacení dluhu.

Aerolinky z pražského ruzyňského letiště podle své mluvčí Evy Krejčí létají tak, jak mají. "Provoz je standardní, podle platného letového řádu," sdělila Novinkám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám