Hlavní obsah

Aerolinky SkyEurope požádaly o bankrotovou ochranu

Novinky, Tomáš Holý
Aktualizováno

Nízkonákladový slovenský letecký přepravce SkyEurope požádal v pondělí o bankrotovou ochranu před věřiteli. Firma to uvedla s tím, že ochranu vyhlásil slovenský soud. Vídeňská burza kvůli tomu během dopoledne pozastavila obchodování s akciemi společnosti.

Článek

„Okresní soud Bratislava přiznal ochranu před věřiteli, aby management společnosti mohl realizovat restrukturalizaci. SkyEurope se pro tento krok rozhodla dobrovolně, protože tak získá čas potřebný na plnou realizaci potenciálu svých základen, linek a sítě, restrukturalizaci dluhu firmy a zatraktivní aerolinie pro případnou novou investici,“ vysvětlil mluvčí společnosti Tomáš Kika.

Dodal, že vyhlášení bankrotové ochrany cestující nijak nepocítí, což znamená, že firma bude nadále v plném provozu, lidé si budou moci nadále kupovat letenky.

Aerolinky jsou po ČSA druhým největším přepravcem na pražském ruzyňském letišti. Slovenská společnost funguje již šest let a ani jeden rok během své existence nevykázala ve svém hospodaření zisk.

Podle agentury ČTK společnost již na začátku června v rozhovoru uvedla, že shání investora, který by firmě dal 20 miliónů eur, tedy přes půl miliardy korun. Agentura mimo jiné připomněla, že firma údajně dluží milióny korun, a to jak zaměstnancům, tak například dodavatelům.

SkyEurope:
Slovenské aerolinky fungují od února 2002. Po Evropě létají do šestnácti zemí, přičemž základnu mají v Bratislavě, Košicích, Vídni a Praze. Od října loňského roku do letošního března přepravila společnost 1,25 miliónu cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám