Hlavní obsah

Skupina PPF se v pololetí propadla do ztráty přes 10 miliard korun

Praha

Skupina PPF v prvním pololetí letošního roku spadla do ztráty 10,32 miliardy Kč (384 milionů eur). O rok dříve firma vydělala 15,4 miliardy korun (573 milionů eur). Celková aktiva skupiny se meziročně snížila o pět miliard eur na 44 miliard eur (1,18 bilionu Kč).

Foto: PPF

Logo u kancelářské budovy PPF Gate

Článek

O vývoji informovala v úterý PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

„Je to nominálně velké číslo, ale je třeba ho vidět v kontextu. Loňský zisk celé PPF činil jednu miliardu eur, kumulovaně jsme za posledních pět let vydělali asi čtyři miliardy eur. Podstata tkví v tom, že všechny tyhle peníze zůstávají ve skupině, nikam se neztrácejí," komentovala výsledky Home Creditu v tisku koncem září finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková.

Portfolio PPF zahrnuje Home Credit, PPF banku, Air Bank a Zonky, ClearBank (bankovnictví), Cetin, O2, Telenor CEE (telekomunikace), CME (média), PPF Real Estate Holding (reality), Sotio, Cytune Pharma, Autolus Therapeutics (biotechnologie), Škoda Transportation a Temsa (dopravní strojírenství), Mall Group a Heureka (e-commerce), PPF Life Insurance (pojišťovnictví), PPF Art (aktivity v oblasti kultury a umění) nebo Bestsport (vlastník pražské O2 areny a O2 universum).

Kellnerova PPF dokončila převzetí TV Nova

Ekonomika

Do skupiny patří také firma CzechToll, provozovatel mýta v ČR. Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Působí v Evropě, Asii a Severní Americe, celosvětově zaměstnává 98.000 lidí.

Společnosti PPF v České republice evidovaly koncem letošního června zhruba 14.000 zaměstnanců. Bilanční suma skupiny PPF na konci loňského roku byla 48,6 miliardy eur, což je velmi podobné číslo jako příjmy českého státního rozpočtu, fd jw mal

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám