Hlavní obsah

Sinaj je riziková, varuje ministerstvo. Nebojte se, vzkazují klientům cestovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čeští turisté by neměli mít obavy z cest na sever Sinajského poloostrova, přestože podle ministerstva zahraničních věcí nelze v této oblasti rozhodně vyloučit teroristické útoky a únosy. Zástupci jednotlivých cestovních kanceláří se shodují, že bezpečnost turistů ohrožená není.

Foto: Profimedia.cz

Hotel v letovisku Taba na Sinajském poloostrově

Článek

Tuzemské cestovní kanceláře vozí v každém turnusu na sever Sinajského poloostrova asi 300 českých turistů, mimo jiné i do letoviska Taby. Podle ředitelky cestovní kanceláře Blue Style Lenky Barberi delegáti situaci monitorují a klienti se nemají čeho obávat.

V podobném duchu hovořil i marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zíma. Kancelář podle Zímy pro rekreanty také nadále pořádá výlety do Izraele a Jordánska. Autobusy s turisty se prý nebezpečným místům vyhýbají, protože z Taby rovnou přejíždějí izraelské hranice poblíž Eilatu.

Riziko je prý přímo v Tabě

Podle ministerstva zahraničních věcí se varování před návštěvou vztahuje na tu část poloostrova, která se nachází severně od spojnice města Sinaje a Taby včetně pobytu v tomto turistickém letovisku. Důvodem začlenění Taby do oblasti, před kterou ministerstvo varuje, je blíže nespecifikované riziko přímo v letovisku, o kterém bylo ministerstvo informováno, uvedl mluvčí úřadu Vít Kolář.

Střety egyptských ozbrojených sil s ozbrojenci si v minulých dnech vyžádaly čtyři desítky mrtvých, mezi kterými bylo 16 pohraničníků ve městě Aríš, ležícím 260 kilometrů od Taby.

Z meziročních srovnání vyplývá, že zájem o dovolenou v Egyptě poměrně značně klesá.

Reklama

Výběr článků

Načítám