Hlavní obsah

Silničáři odstraní provizorní svodidla z D1 na Vysočině

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) odstraní během následujících tří dnů provizorní svodidla z modernizovaného úseku D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Během prací se bude jezdit většinou jedním pruhem v každém směru, informoval v pátek mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Foto: Mapy.cz

Modernizovaný úsek D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem.

Článek

Odstraňování provizorních svodidel začne v pátek v devět večer a potrvá až do stejné hodiny v pondělí.

„V průběhu odstraňování bude provoz veden v režimu jedna plus jedna. V neděli mezi 15:00 a 19:00 hodinou, kdy je očekávána dopravní špička, bude provoz ve směru na Prahu veden ve dvou jízdních pruzích, aby byla minimalizována možnost dopravních kolon,“ uvedl Studecký. V průběhu prací bude rychlost stanovena na 80 kilometrů v hodině.

Po odstranění svodidel bude v úseku rychlost omezená na 100 kilometrů v hodině kvůli špatnému stavu betonové vozovky.

Modernizace úseku D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem za 1,75 miliardy začala loni v březnu. Práce se nestihly dokončit před zimou a v prosinci v zúženém úseku při silném sněžení kolabovala doprava.

Letecké záběry z D1 ve čtvrtek ve 13:00Video: Novinky

ŘSD konsorciu firem Toto Costruzioni Generali, SP Sine Midas Stroy a Geosan pro údajné opakované porušování smluvních podmínek ukončilo smlouvu, na jaře bude vybírat nového dodavatele, který by měl v opravách pokračovat v létě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám