Hlavní obsah

Šéfové německých koncernů chtějí zachránit Deutsche Bank, tvrdí Handelsblatt

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik velkých německých společností má zájem podílet se na případném plánu záchrany Deutsche Bank. Informoval o tom ekonomický list Handelsblatt ve svém pátečním vydání. Jedná se o firmy, které patří mezi 30 největších společností obchodujících na Frankfurtské burze.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Šéfové největších německých podniků měli jednat o záchraně Deutsche Bank.

Článek

Podle Handelsblattu šéfové několika společností jednali o možném plánu záchrany největší německé banky, která se potýká s vážnými problémy. V těch se octla poté, co jí americké ministerstvo spravedlnosti uložilo pokutu 14 miliard dolarů (zhruba 340 miliard korun). Podle vlády banka měla investorům poskytovat zavádějící informace o kvalitě hypotečních cenných papírů před vypuknutím světové finanční krize v roce 2008. [celá zpráva]

Konkrétně se koncerny zajímají o možnost do Deutsche Bank majetkově vstoupit a navýšit její základní jmění, pokud by banka tento krok považovala za žádoucí. Případná investice by se mohla pohybovat v řádu miliard eur.

List se odvolává na zdroje z německých podnikatelských kruhů. O které společnosti se jedná, neuvádí. Deutsche Bank se ke zprávě odmítla vyjádřit.

„Podpora německé banky ze strany soukromých podniků je rozhodně lepší než zapojení peněz daňových poplatníků,“ citoval deník osobu, která měla být obeznámena s obsahem jednání. O případném zásahu či nezásahu vlády Angely Merkelové se v posledních dnech živě spekulovalo. [celá zpráva]

Zmíněné společnosti jsou podle deníku umístěny na německém burzovním indexu DAX. Na index je zařazováno třicet největších společností obchodovaných na Frankfurtské burze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám