Hlavní obsah

Sdružení varuje před webem, který chce za vyhledávání slev peníze

Novinky, pit
Praha

Sdružení Spotřebitel net varuje před registrací na internetových stránkách sale4u.sk, které mají sloužit k vyhledávání slev. Kvůli tomu je však nutná registrace. Souhlas se všeobecnými obchodními podmínkami znamená, že za přístup do databáze slev je nutné uhradit za každý měsíc trvání registrace částku ve výši šesti eur (asi 150 korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Většina všeobecné obchodní podmínky nečetla, protože se domnívala, že registrace je pouhá formalita, tj. zdarma, jak tomu běžně bývá u jiných portálů," uvedlo sdružení. Spotřebitel se tak často dozví o tom, že přístup do databáze je zpoplatněn až o několik měsíců později, a to na základě výzvy provozovatele požadující uhrazení dlužné částky za několik měsíců.

Sdružení radí všem spotřebitelům, kteří se registrovali na předmětných stránkách, aby požadované částky neplatili. „Zákazník totiž neučinil skutečný a vážný projev vůle směřující k uzavření daného smluvního vztahu. Jinými slovy nevznikla platná smlouva a není tedy možné po spotřebitelích požadovat předmětné částky,“ vysvětlilo sdružení s tím, že zřejmě zůstane pouze u upomínek a výhružek.

„Společnost si je zřejmě vědoma toho, že by v případném soudním sporu neuspěla. Proto je třeba se obrnit trpělivostí a nepodléhat psychologickému nátlaku, neboť to je to jediné, co mají obdobné společnosti k dispozici,“ dodalo sdružení.

Reklama

Výběr článků

Načítám