Hlavní obsah

Sazby hypoték klesly na další minimum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Průměrná úroková sazba hypoték v Česku v dubnu dále klesla na 2,11 procenta a dostala se opět na nejnižší hodnotu za dobu sledování. Předchozí minimum bylo v březnu, kdy průměrná sazba činila 2,16 procenta, vyplývá z údajů Fincentrum Hypoindexu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

V dubnu klesl počet i objemy hypoték. Smlouvu o hypotečním úvěru uzavřelo o 546 lidí méně než v březnu. Stejně tak klesly objemy, které v dubnu činily 15,961 miliardy korun.

"Pokles sazeb pokračoval nepřekvapivě i v dubnu. Většina bank má stále ještě co dohánět, protože cenoví lídři jsou výrazně pod aktuálními průměrnými sazbami, některé z menších bank však již naznačují, že hypoteční úvěry za tyto sazby pro ně nejsou zajímavé," uvedl vedoucí analytik Fincentra Jan Rajdl.

Jediné, co za duben vzrostlo, je průměrná výše úvěru. Lidé si minulý měsíc půjčovali v průměru 1 783 330 korun, což je nejvíce za letošní rok.

Hypoindex sleduje od roku 2003 průměrnou úrokovou sazbu hypoték bez ohledu na dobu fixace. Na maximu byl index v srpnu 2008, kdy činil 5,82 procenta.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám