Hlavní obsah

Savov se zbavuje části vydavatelství Mladá fronta

Aktualizováno

Část vydavatelství Mladá fronta Františka Savova zamířila přes prostředníka k novému vlastníkovi, kterým má být společnost Czech Media Invest (CMI), kontrolovaná Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem. Podíl zahrnující hlavně ekonomický deník E15 a některé časopisy získala podle obchodního rejstříku společnost Serafico investment.

Foto: Profimedia.cz

Budova nakladatelství Mladá fronta v Modřanech

Článek

Serafico investment s jediným společníkem Petrem Hrdličkou zřejmě není konečným vlastníkem části titulů Mladé fronty.

K jejich převodu pod CMI je ale potřebný chybějící souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten má na rozhodnutí prodlouženou lhůtu do května.

Mladá fronta v úterý potvrdila, že 14. dubna uzavřela s nástupnickou společností Serafico investment smlouvu o prodeji části portfolia, které vedle E15 zahrnuje tituly Bydlení Stavby Reality, Dieta, F.O.O.D., ForMen, Lidé a Země, Maminka, Mateřídouška, Moje Psychologie, Moje Zdraví, Právo a Byznys, ZEN, Betynka a část webů.

Podle serveru Mediaguru začalo stěhování redakcí Mladé fronty do holešovického sídla CNC na konci minulého týdne. Františku Savovovi v Modřanech zůstane zejména ekonomický týdeník Euro, který v pondělí spustil nový web, a některé odborné tituly a weby.

Savov čelí v Česku stíhání kvůli krácení daní a legalizaci výnosů z trestné činnosti, pobývá ve Velké Británii.

CMI prostřednictvím mediálního domu Czech News Centre vydává nejčtenější deník Blesk a dále deníky Aha! a Sport. Vydává také týdeník Reflex a motoristické tituly Svět motorů a Auto TIP. Křetínský s Tkáčem koupili vydavatelství Czech News Centre koncem roku 2013 od německo-švýcarské společnosti Ringier Axel Springer AG.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám