Hlavní obsah

Samsung hlásí za první čtvrtletí rekordní zisk, trumfnul konkurenční Apple

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejskému výrobci elektroniky Samsung Electronics v prvním čtvrtletí vzrostl čistý zisk meziročně o 42 procent na rekordních 7,2 biliónu wonů (zhruba 128 miliard korun). Naopak jeho hlavní konkurent na trhu s chytrými telefony, americký gigant Apple, tento týden vykázal první pokles čtvrtletního zisku za desetiletí.

Foto: Samsung

Nový Samsung Galaxy S4

Článek

O víkendu navíc Samsung vytáhne do boje proti Applu ve Spojených státech a dalších zemích novou zbraň v podobě další verze svého vlajkového smartphonu.

Samsung podle odhadu výzkumné společnost IDC v prvním čtvrtletí zvýšil dodávky chytrých mobilních telefonů o 61 procent na 70,1 miliónu přístrojů. Kontroloval tak zhruba třetinu trhu. Apple ve stejném období prodal 37,4 miliónu telefonů iPhone. Jeho tržní podíl tak podle IDC klesl na 17 procent z 23 procent před rokem.

Samsung v sobotu zahájí ve Spojených státech a dalších zemích prodej nového chytrého telefonu Galaxy S4. Neskrývaným cílem firmy je získat na úkor konkurenta Apple znovu prvenství na klíčovém americkém trhu chytrých telefonů. Na jihokorejský trh vstoupil telefon již v pátek, napsala agentura AP.

Česká pobočka Samsungu začne prodávat Galaxy S4 v sobotu v 10 hodin. Přístroj budou nabízet všichni tři tuzemští mobilní operátoři.

Reklama

Související témata:

Související články

Applu poprvé za 10 let klesl zisk

Americký technologický gigant Apple zaznamenal první pokles čtvrtletního zisku za téměř deset let. Společnost v úterý oznámila, že její čistý zisk se ve druhém...

Výběr článků

Načítám