Hlavní obsah

Ryanair vybuduje v Bratislavě základnu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair vybuduje v příštím roce svou další základnu v Bratislavě. Šéf firmy Michael O´Leary to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci ve slovenském hlavním městě.

Foto: Pavel Karban, Právo

Boeing 737-800 Ryanairu v Ostravě

Článek

Pro Bratislavu by tento krok měl přinést 60 letů týdně. V hlavním městě Slovenska bude mít letecká společnost od března 2015 dvě letadla a postupem času další dvě. Počet přímých linek z Bratislavy se rozšíří zatím o Madrid, ale společnost slibuje spojení do dalších evropských destinací. Počet cestujících by se měl rozšířit na dva milióny. „V průběhu nejbližších let to může být klidně pět až deset milionů,“ dodal O´Leary.

Bratislavu a Slovensko označil O´Leary za skrytý poklad evropského turismu. „Všichni už byli v Londýně, Římě, v Paříži. Vy zde máte krásnou architekturu, dobrý hokejový tým a nízké ceny,“ uvedl.

Generální ředitel bratislavského letiště Ivan Trhlík říká, že díky aktivitě Ryanairu se počet letů v Bratislavě zvýší o 30 procent. Letiště Milana Rastislava Štefánika využije nyní ročně asi 1,5 miliónu cestujících. Nový terminál však má kapacitu tři až pět miliónů.

Jedním z důvodů rozhodnutí Ryanairu bylo dobudování nového terminálu.

Ryanair létá z Bratislavy nejčastěji do Londýna, Milána, Říma a Paříže. Zajišťuje rovněž spojení slovenského hlavního města s Liverpoolem, Bruselem, Barcelonou, Edinburghem a Malagou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám