Hlavní obsah

Ryanair škrtá deset spojení s Prahou

Novinky, bož

Největší evropský letecký přepravce Ryanair zrušil deset linek z pražského letiště Václava Havla. Zůstane jich tak 23. V pátek na to upozornil server Zdopravy.cz.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ryanair při vzletu letiště v britském Manchesteru

Článek

„Náš letní letový řád prochází revizí, stále na něm pracujeme,” sdělila serveru mluvčí aerolinek Olga Pawlonka.

Z rezervačního systému aerolinek zmizely lety do Boloni, Liverpoolu, Manchesteru, Eindhovenu, Bournemouthu, Barcelony, Ammánu, Pafosu, na Korfu a Rhodos.

Mezi 23 zbylými linkami zůstalo například spojení s dánskou Kodaní, řeckou Soluní (Thessaloniki), skotským Edinburghem nebo italským Bergamem.

Revolucionáři v letectví. Ryanair jsou nejlepší evropské aerolinky uplynulé dekády

Cestování

Globální pandemie nemoci covid-19, která trvá již rok, v loňském roce uvrhla letectví do krize. Aerolinky se tak celosvětově potýkají s problémy kvůli výraznému omezení cestování. Letiště Václava Havla loni odbavilo o 79 procent cestujících méně než v roce 2019.

Česká skupina Smartwings v červnu oznámila propouštění, které se mělo dotknout až šesti stovek zaměstnanců ČSA. Německé Eurowings se domluvily s odbory, že zaměstnancům garantují zachování pracovních míst výměnou za mírnou redukci mezd.

Reklama

Související články

Ryanair má za letní sezonu ztrátu 5,4 miliardy

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se v prvních šesti měsících svého finančního roku propadla do ztráty 197 milionů eur (5,4 miliardy Kč). Je to...

Výběr článků

Načítám