Hlavní obsah

Ryanair i Wizz Air v dubnu přepravily minimum cestujících

Počet cestujících, které v dubnu přepravila letadla irské společnosti Ryanair, kvůli dopadům koronaviru meziročně klesl o 99,6 procenta. U menšího rivala Wizz Air propad činí 97,6 procenta. Informovala o tom agentura Reuters. Ryanair je největším nízkonákladovým leteckým přepravcem v Evropě.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Boeing 737 společnosti Ryanair v Rize. Ilustrační snímek

Článek

Ryanair oznámil, že za duben přepravil jen asi 40 tisíc lidí, zatímco o rok dříve jich bylo 13,5 milionu. Firma očekává, že situace se zásadně nezmění ani v květnu a červnu, protože cestovní omezení kvůli koronaviru ve většině evropských zemí zůstávají v platnosti.

Maďarský Wizz Air v dubnu přepravil 78 389 lidí, zatímco ve stejném měsíci loni jich bylo 3,3 milionu. Firma ale počítá se zlepšením už tento měsíc, protože se stala jednou z prvních leteckých společností v Evropě, které začaly obnovovat provoz. Od 1. května letadla Wizz Air létají zatím v omezeném režimu z letiště ve Vídni a z londýnského Lutonu.

Evropská komise schválila státní pomoc Paříže aerolinkám Air France-KLM

Ekonomika

Wizz Air plánuje novou leteckou společnost, která se zaměří na lety mezi blízkovýchodním Abú Zabí a destinacemi ve východní Evropě. Firma v úterý uvedla, že přípravné práce pokračují podle plánu a že se zprovozněním nových aerolinek počítá ještě letos.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám