Hlavní obsah

Řetězec H&M přerušil spolupráci s čínským dodavatelem kvůli nucené práci Ujgurů

Novinky, bož

Švédský oděvní řetězec H&M (Hennes & Mauritz) přerušil spolupráci s jedním ze svých dodavatelů. Důvodem má být podle agentury AFP využívání nucené práce muslimských Ujgurů vězněných v koncentračních táborech v provincii Sin-ťiang.

Foto: Profimedia.cz

Řetězec reaguje na březnovou studii australského think-tanku Australian Strategic Policy Institute (ASPI).

Článek

Řetězec reaguje na březnovou studii australského think-tanku Australian Strategic Policy Institute (ASPI). Ten poukázal na to, že H těží z nucené práce v Číně.

Společnost nyní uznala, že má „nepřímý obchodní vztah“ s dodavatelem Huafu, konkrétně má jít o továrnu ve východní provincii Če-ťiang. Popřela nicméně, že by využívala služeb továren tohoto dodavatele v provincii Sin-ťiang.

Sacharovovu cenu získal vězněný Ujgur

Svět

„Navzdory tomu, že nic nenasvědčuje nucené práci v této továrně, rozhodli jsme se, než získáme jasnější informace o těchto obviněních, utlumit obchodní vazby se s Huafu Fashion – bez ohledu na pobočku a provincii – na příštích 12 měsíců,“ uvedla společnost.

Kvůli podezření, že čínské firmy využívají nucené práce Ujgurů, chtěly USA zakázat dovoz bavlny a rajčat z ujgurské provincie Sin-ťiang. Washington však nakonec od tohoto záměru ustoupil a uvalí embargo pouze na zboží konkrétních firem.

Čínská firma sbírala data o prominentech v Česku. Zajímala se o Zemana i šéfa BIS

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám