Hlavní obsah

Rekonstrukce D1 se protáhne do roku 2021

Rekonstrukce D1 mezi Prahou a Brnem se protáhne do roku 2021 kvůli zdržením při soutěžích na firmy. Letos se má opravovat pět až osm úseků. Řekl to v pátek ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Původně měla být hotova v roce 2020.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Modernizace D1

Článek

„My už víme, díky těm zdržením při soutěžích, že rok 2020 nestihneme,” řekl Ťok. Uvedl, že zahájení jednotlivých staveb se zpožďuje o půl roku až o rok kvůli tomu, že vydávání stavebních povolení napadají Děti Země.

Že se kvůli obstrukcím ekologů rekonstrukce protáhne nejméně o rok, experti odhadovali, nyní to ministr potvrdil.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli rekonstrukci rozdělena na 21 úseků. Od roku 2013 byly dokončeny opravy devíti z nich. Ve čtvrtek začali dělníci pracovat na nejdelším dálničním úseku mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru. V pátek by po zimní přestávce měly být obnoveny práce mezi Jihlavou a Velkým Beranovem.

Foto: ti, Právo

Na jaře budou stavbaři pracovat celkem na pěti úsecích dálnice. „Naše ambice je zahájit až osm úseků,” řekl Ťok. U zbylých napadly stavební povolení rozkladem Děti Země.

Velké opravy letos čekají také silniční okruh kolem Prahy či dálnice D5 a D8. Na dálnici D11 (Praha–Hradec Králové) se bude opravovat úsek od nultého do osmého kilometru.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám