Hlavní obsah

Regulace a vládní zásahy komplikují světové podnikání, ukázal průzkum

– Praha
Novinky, pit

Více než 90 procent vedoucích představitelů společností po celém světě je přesvědčeno, že úspěch jejich organizace závisí na tom, jak zvládnou složité problémy současného podnikatelského prostředí. Jen necelá polovina dotazovaných však považuje kroky, které v této oblasti učinili, za efektivní. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti KPMG mezi 1400 zástupci společností ve 22 zemích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za hlavní důvod zesložiťování podnikatelského prostředí byla v průzkumu na celosvětové úrovni označena regulace. Následují vládní zásahy, které za největší problém považuje 60 procent respondentů. Proto nepřekvapí 90procentní shoda v tom, že by vlády měly mezi sebou lépe spolupracovat, aby se globální regulatorní systémy zjednodušily.

Tři čtvrtiny respondentů uvádějí, že se podmínky pro jejich organizaci v posledních dvou letech zkomplikovaly. Většina jich očekává, že v následujících letech bude situace ještě složitější.

Stejně tak tři čtvrtiny respondentů považují za hlavní výzvu potřebu nových dovedností. Obzvlášť to platí pro technologický sektor, v němž ji za nejdůležitější označilo více než 80 procent respondentů. Nejkritičtější je tato potřeba v Brazílii, Číně a Japonsku, kde ji takto vnímá 90 procent účastníků průzkumu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám