Hlavní obsah

Radegast investuje v Nošovicích přes půl miliardy korun

Právo, plk

Novou stáčecí linku a skladové prostory za 580 miliónů korun bude mít pivovar Radegast v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Radegast je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, jejímž vlastníkem je japonská pivovarnická skupina Asahi.

Foto: Profimedia.cz

Maketa modelu sochy pivovaru Radegast

Článek

„Kapacita linky bude 60 tisíc plechovek za hodinu, což obrovsky navýší výrobu,“ řekl generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage s tím, že stáčecí linka bude uvedena do provozu v roce 2020, kdy pivovar Radegast oslaví 50 let od uvaření první várky piva. Důvodem k investici, která je jak řekl Liversage opravdu velká, je rostoucí poptávka po plechovkovém pivu.

Hala se stáčecí linkou bude stát uvnitř nošovického areálu, kvůli její stavbě bude muset pivovar zbourat některé stávající skladovací prostory. Náhradní sklady následně postaví na pozemcích v těsném sousedství pivovaru, na kterých se dosud každoročně konají firemní oslavy Radegast den.

Podle Liversage se nyní připravuje pro celou investici projekt. „Na nové lince se budou plnit plechovky hlavně Radegastem a Birellem, které se dosud plní v Plzni a slovenském Šariši,“ poukázal generální ředitel Plzeňského Prazdroje a dodal, že nová, plně automatizovaná linka a sklady zvýší výrobní kapacity Radegastu až o 60 procent. Linka bude plně automatizovaná, takže s jejím spuštěním neplánuje Radegast navýšení počtu zaměstnanců.

Stavbou stáčecí linky reaguje pivovar na rostoucí poptávku po plechovkovém pivě. Navýšení výroby ale současně souvisí s plány Plzeňského Prazdroje na posílení značky Radegast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám