Hlavní obsah

Prvním mužem Telefóniky 02 v Česku se stal Salvador Anglada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým generálním ředitelem Telefóniky 02 CR se stal jednačtyřicetiletý Salvador Anglada, dosavadní viceprezident firmy. Ve funkci nahradí jednačtyřicetiletého Jaime Smithe, který odchází šéfovat společnosti O2 Germany. Sdělil to mluvčí největší domácí telekomunikační společnosti Martin Žabka.

Článek

Anglada před nástupem do Telefóniky působil ve společnostech Dell Computer a Dow Jones Markets. V roce 2002 začal pracovat ve skupině Telefónica Group na postu ředitele pro prodej a marketing v oddělení firemních zákazníků ve společnosti Telefónica de Espana.

Od června 2005 vykonával funkce generálního ředitele a jednatele Eurotelu a člena představenstva Českého Telecomu, předchůdce Telefóniky O2 CR. Od loňského července byl viceprezidentem pro nefiremní zákazníky.

Odcházející Smith v O2 Germany nahradí Rudiho Grögera, který se stane předsedou nově vzniklé dozorčí rady O2 Germany. Na novém postu bude Smith stejně jako Anglada podléhat předsedovi představenstva a generálnímu řediteli skupiny Telefónica O2 Europe Peterovi Erskinovi.

Smith před příchodem do Telefóniky pracoval ve finančním sektoru pro španělskou makléřskou firmu a pro společnost Banesto jako ředitel sekce Global Equities v divizi peněžního managementu. Do skupiny Telefónica nastoupil v roce 1999 na post ředitele finančního plánování, a následně se stal finančním ředitelem společnosti Telefónica de Espana. Od června 2005 byl generálním ředitelem a předsedou představenstva Českého Telecomu.

Největší tuzemská telekomunikační firma Telefónica O2 loni hospodařila s rekordním osmimiliardovým ziskem. Výnosy z mobilních služeb loni firmě vzrostly o šest procent na 30,9 miliardy korun, naopak příjmy z pevných linek klesly o pět procent na 29,9 miliardy. Počet uživatelů mobilních služeb loni představoval 4,86 milionu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám