Hlavní obsah

Provoz na letišti v Ruzyni zastavila hustá mlha

PRAHA

Provoz na letišti v pražské Ruzyni opakovaně o víkendu zastavila hustá mlha. Poprvé musela být doprava zastavena v sobotu večer. V neděli dopoledne byly lety obnoveny, ovšem jen do odpoledne. Podruhé byl provoz znovu obnoven o dvě hodiny později po 19. hodině.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Od soboty do nedělního dopoledne bylo odkloněno na jiná letiště 49 letadel, 33 letů bylo zrušeno a další odloženy. Letadla nabírala mnohahodinová zpoždění. Odkloněná letadla přistávala kvůli nepříznivému počasí v Brně, Ostravě, Karlových Varech, Vídni, Paříži, Berlíně a Norimberku.

České aerolinie odkláněly na příletu desítku linek, a to do Brna, Karlových Varů a Drážďan. Šest nočních charterových letadel ČSA odlétlo až v neděli po 10. hodině, uvedla mluvčí společnosti Daniela Hupáková.

V neděli pozdě odpoledne musely ČSA znovu odklánět další linky: „Musely být odkloněny linky z Bělehradu, Paříže, Oděsy, Košic a Sofie, které přistály v Karlových Varech. Do Drážďan byly odkloněny linky z Kyjeva a Leningradu. Šestnáct linek bylo zatím zrušeno," dodala Hupáková.

Hlavní dráha ruzyňského letiště je v současné době kvůli údržbě mimo provoz. "Využíváme vedlejší dráhu s naváděcím zařízením nižší kategorie, a to neumožňuje přistát za nulové dohlednosti," vysvětlila mluvčí letiště v Ruzyni Eva Krejčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám