Hlavní obsah

Přes 80 tisíc lidí prošlo v sobotu továrnu Škoda Auto

Právo, rap
Mladá Boleslav

V závodu Škoda Auto proudily během soboty davy lidí. Mladoboleslavská automobilka otevřela své brány veřejnosti a lidé se dostali na téměř všechna místa závodu, která jsou jinak zapovězena.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Do továrny přišlo víc než 80 tisíc lidí

Článek

Tahákem byly nejen samotné výrobní linky, ale zejména ty provozy, které jsou jinak velmi přísně střežené a vstup sem nemají obvykle možný ani všichni zaměstnanci, natož jiní lidé. Jde o vývojové centrum motorů či designerské centrum.

Před čtyřmi lety, kdy byly brány automobilky naposledy veřejnosti otevřeny, přišlo sem kolem 70 tisíc lidí. Údaje o počtu návštěvníků během této soboty nasvědčovaly, že návštěvnický rekord z roku 2011 bude překonán. „Během celého dne přišlo přes 80 tisíc návštěvníků,“ potvrdila odpoledne mluvčí Škoda Auto Jana Bahníková.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lidé měli možnost navštívit místa, která jsou jinak veřejnosti zapovězena.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Mladoboleslavská automobilka otevřela své brány veřejnosti

Lidé si prohlédli novou budovu, kde se vyvíjejí a zkoušejí motory či převodovky například na to, aby vydržely extrémní podmínky jízdy v mrazu, prachu či na zaplácených cestách. Nahlédnout mohli do designerského centra, kde viděli i nový model superb combi, který ještě oficiálně nevyjel na silnice. Také mohli sledovat, jak se pod rukama designerů tvoří nové tvary vozů na modelech ze speciální tvarovací hmoty.

V hlavním areálu, kde jsou výrobní linky, procházely davy halami svařovny, lakovny a všech dalších provozů. Ani na volném prostranství mezi halami nebylo prázdno. Vznikly tu pódia, kde se střídali muzikanti od kapely Buty, přes Lucii po Věru Špinarovou.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Do továrny přišlo víc než 80 tisíc lidí

Reklama

Výběr článků

Načítám