Hlavní obsah

Pražskou burzu ovládl pesimismus, akcie dál hledají dno

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Propad akcií na pražské burze se již několik dní nechce zastavit. Po pondělním pádu na pětileté minimum, cenné papíry nadále ztrácejí svoji hodnotu. Index PX v půl jedenácté odepsal již 5,25 procenta a dostal se na 662,3 bodu. Odpoledne pád pokračoval a burza odepsala necelých sedm procent.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Článek

Přitom ještě v pondělí trh uzavíral těsně pod hranicí 700 bodů. Analytici již v pondělí upozornili, že na trh se vrátil pesimismu, proto investoři do akcií nechtějí vkládat své peníze.

Na pražské burze v úterý dopoledne ztrácely téměř všechny obchodované tituly. Nejhůře se však dařilo cenným papírům Erste Bank, které odepsaly více než jedenáct procent. Následovaly je akcie Orco, které ztratily necelých jedenáct procent či Komerční banky, jejichž pokles šplhal k deseti procentům.

Špatná nálada nepřepadla jen obchodníky v Praze, ale i po celém světě. Například japonský index Nikkei uzavřel obchodování se ztrátou 1,35 procenta. V Evropě se pak výrazně propadá například německý index DAX, a to o 2,12 procenta, či rakouský ATX o 3,63 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám