Hlavní obsah

Pražská plynárenská od května sníží ceny zemního plynu o 11 procent

Pražská plynárenská zlevní letos od 1. května všem zákazníkům zemní plyn o 11 procent, sdělila ve středu společnost. Odběratel, který využívá plyn pouze k vaření a ohřevu vody, tak může ročně ušetřit 967 korun. Pro toho, kdo plynem i topí, představuje celková roční úspora 1602 korun.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Další cenová zvýhodnění bude Pražská plynárenská svým zákazníkům postupně představovat během roku v návaznosti na vývoj na trhu," uvedl Miroslav Vránek, mluvčí Pražské plynárenské. Doplnil, že výraznějších úspor mohou klienti dosáhnout kombinací s různými cenovými produkty nebo prostřednictvím nových tarifů, které spouští.

Přibližně desetiprocentní pokles cen v základním ceníku od května oznámil také největší tuzemský distributor plynu společnost RWE. Důvodem jsou nízké ceny plynu na světových trzích. RWE ceny letos snížila i od ledna. [celá zpráva]

V návaznosti na nízké ceny komodit na velkoobchodních trzích od března zlevnily plyn i Moravské naftové doly.

Ceny elektřiny a plynu na trhu klesají dlouhodobě. Například cena plynu na Pražské energetické burze pro rok 2017 se v současnosti pohybuje kolem 14 eur (378 korun) za MWh. Před rokem přitom stála kolem 22 eur.

Pražská plynárenská ke konci roku 2014 dodávala zemní plyn na 397 073 odběrných míst v celé republice, elektřinu na zhruba 18 tisíc míst. Skupina RWE zajišťuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro 1,7 miliónu zákazníků.

Reklama

Související články

RWE zlevní plyn zhruba o deset procent

Největší tuzemský distributor plynu, skupina RWE, zlevní od května zákazníkům cenu zemního plynu. V základním ceníku bude pokles přibližně desetiprocentní....

Výběr článků

Načítám