Hlavní obsah

Pražská burza dobrou náladu neustála, opět výrazně ztratila

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dobrá nálada a posilující akcie na světových trzích dlouho nevydržely. Pražská burza po dvou dnech rekordních růstů přes deset a jedenáct procent opět výrazně ztratila. Index PX uzavřel středeční obchodování o 7,95 procent slabší a opět se propadl pod hranici 1000 bodů.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Článek

„Po poklesu amerických indexů se vystřízlivění z euforie posledních dnů přelilo i na starý kontinent. Pozitivní zprávou by mohl být nižší objem obchodů ve srovnání s předchozími dny, což naznačuje, že dnešní pokles je spíše korekcí než novým kolem panických výprodejů,“ vysvětlil analytik Komerční banky Miroslav Adamkovič.

Nejvíce ztratily tituly, které v předešlých dvou dnech raketově rostly. Například akcie Orco odepsaly více než 15 procent, NWR 13 procent, Erste 10 procent či ČEZ, který ztratil 11 procent.

Obdobně na tom ve středu byla celá Evropa. Například francouzský index CAC 40 klesl o 5,70 procenta, německá DAX o 5,13 procenta, polský WIG o 6,30 procenta. V červených číslech začalo obchodování i na akciových trzích ve spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám