Hlavní obsah

PPF bance letos stoupl čistý zisk o 14 procent na 1,2 miliardy Kč

PPF banka v prvním pololetí vytvořila čistý zisk 1,2 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 14 procent. Bilanční suma přesáhla 220 miliard korun, informovala ve středu banka. Celkem bankám v Česku v pololetí klesl podle dat České národní banky čistý zisk meziročně o 19 miliard na 26,6 miliardy korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Za první pololetí 2020 se nám podařilo udržet stabilní hospodářské výsledky banky, a to i přesto, že jsme v souvislosti se situací týkající se covid-19 vytvořili významné obezřetnostní opravné položky a rezervy,” uvedl generální ředitel PPF banky Petr Jirásko.

Banka podle něj jedná s klienty, kteří čelí následkům kvůli opatřením k omezení šíření nemoci covid-19, o případné úpravě splátkových kalendářů nebo poskytnutí překlenovacích úvěrů.

Majitel O2 v pololetí zvýšil zisk o polovinu na 5,7 miliardy

Ekonomika

Banka se zaměřuje zejména na poskytování finančních, investičních a poradenských služeb vybraným klientům a na privátní bankovnictví. Mezi její klienty patří především finanční instituce, střední a velké podniky s českým kapitálem a subjekty z komunální sféry.

PPF banka je součástí investiční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Držitelem 92,96 procenta akcií banky je PPF Group N.V., dalších 6,7 procenta drží hlavní město Praha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám