Hlavní obsah

Pošty v malých obcích zůstanou, slibuje Langer

Aktualizováno

Pobočky ve 178 obcích České republiky, které Česká pošta chtěla zrušit, zůstanou zachovány. Ministr vnitra Ivan Langer neschválí žádnou změnu bez dohody mezi Českou poštou a obcí. Langer to řekl ve čtvrtek při návštěvě Vysočiny v Jihlavě.

Článek

Langer prohlásil, že komunikace mezi poštou a samosprávami prochází změnami, pošta podle něj musí být samosprávám partnerem.

"Cílem je na jedné straně vyšší efektivita fungování pošty, na druhé straně také vyšší výkony, vyšší objem a kvalita služeb pro obce i občany," řekl Langer.

Česká pošta oznámila na konci srpna, že chce zrušit na 178 poboček v malých obcích. Nejvíce se to mělo dotknout vesnic do tisíce obyvatel. Kamenné pobočky měli nahradit pošťáci, kteří by za lidmi přímo dojížděli.

Ihned po zveřejnění této zprávy se na poštu zvedla vlna kritiky. Doposud má Česká pošta v zemi na tři tisíce poboček.

Podle generálního ředitele České pošty Petra Sedláčka probíhá pilotní projekt paralelního provozu pobočkové sítě, který při dobrém nastavení může lidem přinést vyšší komfort.

"Při motorizovaném doručování testujeme možnosti, za nichž by měli zákazníci Poštovní spořitelny přístup k penězům na svých účtech," uvedl Sedláček. Pokud se systém ukáže jako funkční, mohlo by to podle Sedláčka odstranit zřejmě největší bariéru, která v oblasti motorizovaného doručování existuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám