Hlavní obsah

Portál nabízel zájezdy se slevou 70 procent. Už nefunguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídkám levných dovolených portálu Travelsun.cz zřejmě naletěla téměř tisícovka lidí, kteří zaplatili více než šest miliónů korun. Uvedl to portál Krachycestovek.cz. Podnikání portálu Travelsun.cz prověřuje německá policie.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Stránky Travelsun.cz, které nabízely zájezdy zlevněné až o 70 procent, jsou od pátku nefunkční.

Provozovatelem slevového portálu Travelsun.cz je tuzemská firma Am Basten Ankauf, která byla zapsána do obchodního rejstříku letošního 5. června. Základní jmění této společnosti je jedna koruna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Po provedení rezervace na webových stránkách obdrží klient ihned výzvu k platbě, aniž by měl uzavřenou smlouvu o zájezdu. Po přijetí platby společnost opět informuje, že cestovní smlouvu a vouchery obdrží klienti nejdéle tři dny před odjezdem," napsal asociaci jeden z klientů portálu.

Podnikání dovolenkového portálu Travelsun.cz už prověřuje podle Českého rozhlasu německá policie.

"Trestní oznámení jsme obdrželi. Naši vyšetřovatelé už na případu pracují," cituje rozhlas Azor Kniely z krefeldské policie. Stížnosti na činnost portálu se od minulého týdne objevují i v internetových diskusních fórech.

Majitel v exekuci

"Moje společnost není žádná cestovní kancelář. Provozuji slevový portál, na kterém jsou nabízeny akční ceny zájezdů, které zprostředkovává jiná cestovní kancelář. V tomto případě se jedná o německou CK Greeklandreisen. Za kvalitu jejich stránek nejsem zodpovědný, ale mohu všechny ujistit, že tato společnost na německém trhu prodává úspěšně své zájezdy již několik let a má mnoho spokojených klientů," uvedl minulý týden v diskusi na portálu Cestovatel.cz jednatel a majitel firmy Am Basten Ankauf Martin Otáhal.

Soudní exekutoři v posledních dvou letech zabavili Otáhalovi jeho obchodní podíl v několika společnostech, například v Global Innovation s.r.o., Orion Seven s.r.o. či RAJAN, s.r.o., uvedl portál Krachycestovek.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám