Hlavní obsah

Poldi byla na třetí pokus vydražena za 256 miliónů

Aktualizováno

Kladenská huť Poldi byla na třetí pokus vydražena za 256 miliónů korun. Vyvolávací cena byla 160 miliónů korun, hodnota podniku je podle znalce o 20 miliónů vyšší. Předchozí dvě dražby byly zmařeny, vydražitelé za podnik ve stanovené lhůtě nezaplatili.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Poldi Kladno na archivním snímku

Článek

Podnik, který je jen částí někdejšího rozsáhlého koncernu, je od loňského prosince v konkurzu. Výroba stojí a zaměstnanci dostali výpovědi.

Ve čtvrteční dražbě projevili o podnik zájem dva investoři.

Soud loni povolil reorganizaci firmy, vedení se ale nepodařilo splnit podmínky, například splacení dluhů, jež vznikly před úpadkem společnosti. Pomoci měl nový investor, jednání však nevyšla.

V Poldi dříve fungovaly provozy ocelárny, kovárny, dokončující výroby a tepelného zpracování. V obou firmách – Poldi a Poldi Trade – ještě donedávna pracovalo 150 lidí.

V posledním roce proběhly již dva pokusy o vydražení kladenské huti. Oba zkrachovaly. V prvním případě vydražitel v domluveném termínu nezaplatil, a dražba tak byla zmařena. Ve druhém případě společnost Warhols Hold, jež Poldi vydražila, přehodnotila obchodní záměr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám