Hlavní obsah

Poldi byla na třetí pokus vydražena za 256 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kladenská huť Poldi byla na třetí pokus vydražena za 256 miliónů korun. Vyvolávací cena byla 160 miliónů korun, hodnota podniku je podle znalce o 20 miliónů vyšší. Předchozí dvě dražby byly zmařeny, vydražitelé za podnik ve stanovené lhůtě nezaplatili.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Poldi Kladno na archivním snímku

Článek

Podnik, který je jen částí někdejšího rozsáhlého koncernu, je od loňského prosince v konkurzu. Výroba stojí a zaměstnanci dostali výpovědi.

Ve čtvrteční dražbě projevili o podnik zájem dva investoři.

Soud loni povolil reorganizaci firmy, vedení se ale nepodařilo splnit podmínky, například splacení dluhů, jež vznikly před úpadkem společnosti. Pomoci měl nový investor, jednání však nevyšla.

V Poldi dříve fungovaly provozy ocelárny, kovárny, dokončující výroby a tepelného zpracování. V obou firmách – Poldi a Poldi Trade – ještě donedávna pracovalo 150 lidí.

V posledním roce proběhly již dva pokusy o vydražení kladenské huti. Oba zkrachovaly. V prvním případě vydražitel v domluveném termínu nezaplatil, a dražba tak byla zmařena. Ve druhém případě společnost Warhols Hold, jež Poldi vydražila, přehodnotila obchodní záměr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám