Hlavní obsah

Poláci se smějí záměru vlády kontrolovat české pivo. Hlásí se dobrovolně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobavení mezi polskými novináři vyvolalo prohlášení polského ministra zemědělství Jana Ardanowského, že jeho země se nenechá vydírat zavedením kontroly veškerého hovězího dovezeného do Česka z Polska a začne na oplátku se zvýšenou kontrolou českého piva. Ironicky se nabídli, že se budou podílet na kontrole pivní produkce nejen z Česka, ale i z Polska.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Hlásíme se za dobrovolníky připravené podpořit nejen vás, pane ministře, ale i naši vlast v tomto šlechetném počínání,“ napsali redaktoři v sobotním vydání listu Gazeta Wyborcza.

„Nabízíme naší vlasti kompetence, zkušenosti i touhou po pomoci vyprahlá ústa připravená ke kontrole českého piva v plném nasazení a s hlubokou znalostí problematiky.“

Novináři s nadsázkou ujistili, že jsou připraveni kontrolovat piva světlá i tmavá, více či méně stupňová, obsah sladu, alkoholu atd. „Někdo sice tvrdí, že pivařská čest nám nedovolí zkoumat piva s různými příchutěmi, ale jsme připraveni poradit si i s tímto problémem,“ tvrdí.

Česko zavedlo mimořádné kontroly polského masa minulý týden poté, co veterináři objevili zásilku 700 kilogramů polského hovězího kontaminovaného bakterií salmonely.

Český svaz pivovarů v reakci na slova polského ministra uvedl, že reálné zavedení kontrol piva neočekává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám