Hlavní obsah

Pokles ceny benzínu se zastavil, nafta dál zlevňuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokles ceny benzínu se tento týden zastavil. Cena za nejprodávanější Natural 95 byla ve středu stejná jako před týdnem ve čtvrtek - 29,68 koruny za litr. Od dubna přitom setrvale klesala. Nafta za poslední týden zlevnila o 11 haléřů na průměrných 28,52 koruny za litr, vyplývá z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 12. červenci

Článek

Cena benzínu se nyní dostala na úroveň začátku loňského prosince. Setrvale klesala od letošního dubna, kdy litr benzinu motoristé kupovali u českých pump v průměru za 31,20 koruny. Za čtvrt roku tedy litr benzinu zlevnil zhruba o 1,50 koruny.

Tento týden ceny vzrostly v pěti krajích, nejvýrazněji (o 44 haléřů za litr) v Kraji Vysočina.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Řidiči v hlavním městě zaplatí za benzin průměrně 30,68 koruny za litr. Nad třicetikorunovou hranicí je Natural 95 v Jihomoravském kraji a nově i na Vysočině. Naftu nabízejí čerpací stanice v metropoli za průměrných 29,71 koruny za litr.

Naopak nejnižší průměrná cena pohonných hmot zůstala i po mírném zdražení v Pardubickém kraji. Za benzín se tam platí 29,19 koruny za litr a za naftu 27,84 koruny za litr.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám