Hlavní obsah

Podvodníci se pokoušejí vylákat nedoplatky za elektřinu, varuje ČEZ

Právo, ner

Neznámí podvodníci se pokoušejí inkasovat smyšlené nedoplatky za elektrickou energii ve východních Čechách. Výzvy rozesílají klientům ČEZ.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

U pracovníků firmy drzost podvodníka vyvolává hluboké pohoršení. Mají podezření, že mnoho lidí se nechalo nachytat.

„Zatím desítka zákazníků se obrátila na Zákaznické služby Skupiny ČEZ s dotazem na dopis, který je vyzývá k doplacení údajně špatně vypočtené částky ve vyúčtování,“ potvrdila Šárka Beránková, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy. Dopis s mnoha znaky neprofesionality vyvolává podezření už na první pohled.

Foto: ČEZ

„Podvodník zasílá dopisy v bílé obálce bez loga Skupiny ČEZ, používá stejný variabilní symbol a vždy uvádí dlužnou částku 481 Kč. Dopis kromě toho obsahuje chyby jako nesprávné použití oslovení, neexistující subjekt ,SKUPINA ČEZ, s.r.o.‘, nebo používá nesmyslné pojmy jako ,obchodní účet služby pro regulaci souvisejících dodávek‘,“ upřesnila Beránková s tím, že v případě neuhrazení hrozí zákazníkovi peněžní sankcí ve výši 150 korun.

Na ČEZ se s podezřením na podvod obrátilo několik klientů z jedné lokality v Náchodě, ale energetici mají obavy, že podvodných dopisů už bylo rozesláno víc.

„Podáváme v této věci trestní oznámení. Pokud by někdo z našich zákazníků takový dopis dostal, byli bychom rádi, kdyby to nahlásil na naše zákaznické centrum nebo na bezplatnou zákaznickou linku ČEZ 840 840 840,“ požádala Beránková.

Reklama

Výběr článků

Načítám