Hlavní obsah

Po pádu Bohemia Energy Písařík zchudl. Vypadne z klubu miliardářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmění majitele končící společnosti Bohemia Energy Jiřího Písaříka se prudce propadlo. Hodnota společnosti se přiblížila k nule a zbytek jeho jmění se pohybuje kolem půl miliardy korun, napsal web časopisu Forbes.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jiří Písařík, automobilový závodník, majitel a jednatel energetické skupiny Bohemia Energy

Článek

Bývalý automobilový závodník Písařík v loňském žebříčku Forbesu okupoval 32. místo mezi nejbohatšími Čechy se jměním v hodnotě 7,3 miliardy korun. Drtivou většinu tohoto jmění tvořila hodnota alternativního dodavatele energií, skupiny Bohemia Energy.

Skupina podle informací Forbesu ukončila činnost kvůli tomu, že jí nebyl bankou prodloužen provozní úvěr, který jí zajišťoval potřebné cash flow.
Magazín Forbes

Tržby skupiny Bohemia Energy loni meziročně vzrostly o sedm procent na 23,1 miliardy korun. Podle Forbesu se její hodnota ještě v létě mohla pohybovat až kolem deseti miliard korun. V následujícím žebříčku se tak Písařík mohl vyšvihnout ještě výše.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jiří Písařík, majitel a jednatel energetické skupiny Bohemia Energy

„Skupina podle informací Forbesu ukončila činnost kvůli tomu, že jí nebyl bankou prodloužen provozní úvěr, který jí zajišťoval potřebné cash flow,” uvedl Forbes s tím, že hodnota skupiny s ukončením činnosti klesla k nule.

Bohemia Energy končí. Milion lidí musí hledat nového dodavatele

Ekonomika

Z žebříčku miliardářů tak Písařík téměř jistě vypadne. Zbylých zhruba 500 milionů drží především v nemovitostech. Patří mu nemovitosti na Mallorce nebo jezdecký areál Horse Park Kamenný Dvůr u Prahy.

Do skupiny Bohemia Energy patří společnosti Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Skupina ve středu oznámila, že s okamžitou platností ukončuje činnost.

Klienti Bohemia Energy oblehli dodavatele poslední instance ČEZ

Ekonomika

Největší uskupení alternativních dodavatelů energií obsluhovalo zhruba 900 tisíc klientů, kteří teď automaticky na období šesti měsíců přecházejí k takzvanému dodavateli poslední instance.

Reklama

Související témata:

Související články

Rady zákazníkům Bohemia Energy

Všem zákazníkům, kteří od skupiny Bohemia Energy odebírali elektřinu nebo zemní plyn, budou energie dodávány i nadále, dodávka jim nebude přerušena....

Výběr článků

Načítám