Hlavní obsah

Bohemia Energy končí. Milion lidí musí hledat nového dodavatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Alternativní poskytovatel energie skupina Bohemia Energy končí. Jak společnost uvedla v oznámení na svém webu dodávky eletřiny a plynu ukončuje s okamžitou platností. Největší uskupení alternativních dodavatelů energií obsluhovalo zhruba 900 tisíc klientů. Odpojení se prý lidé bát nemusejí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jiří Písařík, automobilový závodník, majitel a jednatel energetické skupiny Bohemia Energy

Článek

Co nejdříve by si ale měli najít nového dodavatele. Firma už zavřela své zákaznické centrum v Praze.

Do skupiny Bohemia Energy patří společnosti Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Zákazníků všech těchto firem se to týká.

Zákazníci Bohemia Energy mají na změnu půl roku, musí počítat se zdražením

Ekonomika

„K tomuto razantnímu kroku nás přiměl přetrvávající extrémní růst cen energií na velkoobchodních trzích, kdy cena obou dodávaných komodit je nyní třikrát vyšší, než byla v loňském roce. Vždy jsme se pro Vás snažili zajistit co nejvýhodnější podmínky, ale tento bezprecedentní nárůst nám to již nadále neumožňuje,” uvedla společnost na svém webu.

ČEZ skokově zdražil fixovanou elektřinu pro nové zákazníky

Ekonomika

O dodávky energie ale klienti přijít nemají. „Dodávky energií bude pro Vás zajišťovat tzv. Dodavatel poslední instance, a to po dobu následujících 6 měsíců.” Tato povinnost je ze zákona. Těmito dodavateli jsou v Česku ČEZ, E.ON či Pražská energetika.

Zákazníkům se podle ERÚ sám ozve jejich dodavatel poslední instance během několika dnů. Nemusí nikam chodit ani volat, dodal úřad.

Foto: koláž Novinky.cz

 

Lidé by si podle doporučení Bohemia Energy měli co nejdříve najít nového dodavatele. „V co možná nejkratším čase si vyberte nového dodavatele a uzavřete s ním smlouvu na dodávku energií,” doporučila firma.

Slovakia Energy na Slovensku končí

Ekonomika

Společnost zároveň slibuje, že bude v následujících týdnech k dispozici na infolinkách a e-mailech. „Nicméně očekáváme, že naše zákaznická linka bude v nejbližších dnech čelit velkému náporu otázek, a proto se předem omlouváme za delší čekání na spojení s naším operátorem,” varuje společnost.

Už dříve skončila slovenská společnost Slovakia Energy, která patří rovněž do skupiny Bohemia Energy. Firma to v oznámení zdůvodnila vývojem velkoobchodních cen energií, které v posledním období výrazně rostou, a také státní regulací cen.

Skupina Bohemia Energy byla s 1,23 milionu zákazníků a ročními tržbami 23 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám