Hlavní obsah

Plzeňská Škodovka získala na Slovensku zakázku za dvě miliardy korun

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Zakázku za dvě miliardy korun na modernizaci slovenské jaderné elektrárny Jaslovské Bohunice získala plzeňská Škoda Power. Uzavřela kontrakt na rekonstrukci parních turbín a výměny průtočných částí u vysokotlakých a nízkotlakých dílů na třetím a čtvrtém bloku elektrárny.

Článek

"Jedná se o první kontrakt tohoto rozsahu naší společnosti na Slovensku" řekla Novinkám mluvčí firmy Radka Pistoriusová.

První série dodávek se uskuteční zařízení se uskuteční v roce 2009. Celá realizace výměny je připravená na dobu pravidelných odstávek až do roku 2010.

Modernizace, kterou provede Škoda Power přinese elektrárně zvýšení účinnosti a následně i výkonu na každé turbíně.

Jaslovské Bohunice patří společnosti Slovenské elektrárne, jejímž 66procentním akcionářem je italský energetický koncern Enel.

Podle Pistoriusové by Škodovka neváhala pracovat na i dalších zakázkách na Slovensku. "Pokud by se modernizovala elektrárna Mochovce, určitě budeme mít zájem na získání této zakázky," řekla Novinkám Pistoriusová.

Reklama

Výběr článků

Načítám