Hlavní obsah

Piloti Lufthansy stávkují

Frankfurt nad Mohanem
Aktualizováno

Piloti německé letecké společnosti Lufthansa v úterý zahájili dvoudenní stávku. Dotknout by se měla nejdříve dálkové přepravy a ve středu letů na krátké a střední vzdálenosti i letů nízkonákladové dceřiné firmy Germanwings. Protest je součástí dlouhotrvajících sporů ohledně mezd a důchodů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Letadla společnosti Lufthansa na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Stávka začala v 08:00 SELČ a trvat by měla do středeční půlnoci.

Lufthansa před prodloužením původně plánované úterní stávky na celý středeční den uvedla, že může část letů zachovat díky dobrovolníkům z řad pilotů, kteří se stávky neúčastní. Dodala, že v úterý uskuteční všech sedm plánovaných nákladních letů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Firma zatím zrušila 84 ze zhruba 170 plánovaných dálkových letů. Seznam dalších odřeknutých letů má být zveřejněn v průběhu dne.

Piloti kvůli sporům s vedením Lufthansy stávkovali za posledních 18 měsíců již dvanáctkrát a způsobili tak firmě značnou finanční újmu. Protesty v minulosti ovlivnily rovněž letecké spojení mezi Německem a Českou republikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám