Hlavní obsah

Osmiletý chlapec vydělal na YouTube za rok půl miliardy

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíc peněz na síti YouTube vydělává osmiletý Ryan. Díky recenzím na hračky vydělal za rok do letošního června 22 milionů dolarů (503 milionů korun), odhadl americký časopis Forbes.

Foto: repro YouTube

Ryan ToysReview

Článek

Kanál na YouTube založili rodiče malému Američanovi v březnu 2015, nyní jeho videa sleduje přes 17 milionů lidí a měly 25 miliard shlédnutí.

Podle žebříčku Forbes si Ryan polepšil z loňského osmého místa nejlépe placených youtuberů až na první místo. Za rok vydělal o půl milionu dolarů více než jednadvacetiletý Jake Paul z Los Angeles, který skončil na druhé příčce.

Ryan s rodiči a sestrami dvojčaty zveřejňuje recenze na hračky každý den. Většina příjmů pochází z reklam u videí a odkazů sponzorů. Značnou část peněz získal díky partnerství s obchodním řetězcem Walmart. Některé recenzované hračky si mohou lidé hned objednat. Za rok příjmy, od kterých nejsou odečteny daně či poplatky právníků, zdvojnásobil.

Walmart navíc v srpnu začal prodávat kolekci hraček a oblečení pod značkou Ryan's World (Ryanův svět).

Na dotaz serveru NBC, proč děti sledují jeho videa, nyní osmiletý Ryan odpověděl: „Protože jsem zábavný a vtipný.“

Jelikož je stále dítě, jde 15 procent výdělků na bankovní účet, na který bude mít přístup pouze on, až bude plnoletý, napsal Forbes. Se zbytkem peněz disponují rodiče, část jde na produkci a samozřejmě nákup všemožných hraček.

Na mimořádný úspěch mladého recenzenta hraček upozornil už v roce 2015 server The Verge. Upozornil, že velký podíl na něm měla Ryanova matka, která opustila profesi středoškolské učitelky chemie, aby se věnovala naplno projektu na YouTube.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám