Hlavní obsah

OKD za první pololetí vydělalo 2,28 miliardy, uvedl insolvenční správce Louda

Zisk černouhelné společnosti OKD činil v letošním prvním pololetí 2,28 miliardy korun. Informaci ze zprávy o hospodářské situaci podniku ve středu potvrdil insolvenční správce OKD Lee Louda. OKD je od loňského května v úpadku. Ve čtvrtek se bude konat schůze věřitelů, na níž se má schvalovat reorganizační plán firmy.

Foto: OKD

OKD

Článek

Společnost je podle Loudy schopná další existence a aktuálně disponuje dostatkem hotovosti pro další provoz podniku. Zopakoval, že reorganizace firmy je pro řešení úpadku OKD zjevně výhodnější než konkurz.

Disponibilní hotovost OKD činila ke konci června 2,37 miliardy korun, kladné celkové cash flow má společnost od února. Ztráta minulých let ale ke konci pololetí dosáhla na téměř 18 miliard korun.

V OKD nyní i s dodavatelskými firmami pracuje necelých 10 000 lidí. Reorganizační plán předpokládá, že jejich počet bude postupně klesat tak, jak se budou zavírat jednotlivé doly. V dolech Darkov a Lazy by měla těžba uhlí skončit v roce 2018, v Dole ČSA v roce 2021 a v Dole ČSM v roce 2023.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám