Hlavní obsah

Odbyt Škody Auto v pololetí klesl o třetinu

Wolfburg

Automobilce Škoda Auto v letošním prvním pololetí klesl meziročně odbyt o 31,3 procenta na 426 700 vozů. Oznámil to v pátek mateřský koncern Volkswagen. Poptávku po automobilech letos výrazně ovlivnila koronavirová krize, propady byly hlavně v květnu.

Foto: Petr Horník, Právo

Škoda Octavia Combi

Článek

V červnu se už ale odbyt Škody Auto meziročně snížil pouze o 16 procent na 94 600 vozů po květnovém propadu o více než 45 procent.

Celý koncern Volkswagen v pololetí dodal zákazníkům 3,893 milionu vozů. Jeho odbyt se tak meziročně snížil o 27,4 procenta.

Škoda 2021: Hromada novinek v kabinách i pod kapotami

AutoMoto

V samotném červnu koncernový odbyt meziročně klesl o 17,5 procenta na 804 100 vozů, zatímco v květnu se propadl zhruba o třetinu.

Tento měsíc Škoda Auto oznámila, že předseda představenstva Bernhard Maier končí po necelých pěti letech v čele podniku. Jeho nástupce zvolí představenstvo v srpnu.

Šéf Škoda Auto končí

AutoMoto

Důvody Maierova odchodu firma nesdělila. Podle německého listu Handelsblatt jsou v pozadí mocenské spory v koncernu Volkswagen. V médiích se delší dobu objevují zprávy, že Volkswagenu vadí úspěch Škodovky, jejíž modely nad očekávání konkurují ostatním automobilům koncernu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám