Hlavní obsah

Odboráři zlínského Mitasu budou stávkovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odboráři zlínského závodu společnosti Mitas mají v úmyslu na 11. dubna vyhlásit výstražnou stávku. Požadují zvýšení mezd. V pátek to oznámil předseda tamní odborové organizace Vladislav Jandásek. Mitas vyrábí zejména zemědělské a průmyslové pneumatiky.

Foto: Mitas

Nová výrobní hala na radiální zemědělské pneumatiky Mitas v Otrokovicích

Článek

„Uděláme to tak, abychom ekonomicky co nejméně poškodili zaměstnavatele. Musí však už ale být vidět, že lidé jsou naštvaní,” uvedl Jandásek.

Odboráři již minulý týden získali dostatek podpisů pro vyhlášení stávky. V závodě pracuje zhruba 700 lidí, v odborech se jich organizuje přibližně 440. Stávková pohotovost v závodu platí od 10. března.

Kvůli požadavku na zvýšení mezd byla před týdnem vyhlášena stávková pohotovost i v pražském závodě společnosti Mitas. Po středečním jednání s vedením firmy však tamní odboráři připustili, že se na mzdách možná dohodnou.

Zaměstnavatel jim slíbil, že nejpozději příští týden přijde s návrhem mzdových tarifů na letošní rok. Na čtvrtek plánují pražští odboráři veřejné shromáždění zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidiči autobusů budou stávkovat 6. dubna

Stávka řidičů linkových autobusů kvůli nízkým mzdám se uskuteční 6. dubna. Celorepublikový protest je svolán od 00:00 do 24:00. Ve středu to po jednání...

Výběr článků

Načítám