Hlavní obsah

Od O2 se odštěpí nová firma

Aktualizováno

Představenstvo telekomunikační firmy O2 schválilo její rozdělení na dvě společnosti. Od O2 se odštěpí nová firma pod názvem Česká telekomunikační infrastruktura, která bude vlastnit a provozovat pevné a mobilní sítě a datová centra.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Rozdělení musí schválit akcionáři na valné hromadě. Společnost to v pátek oznámila ve zprávě investorům. V O2 má majoritu 83 procent PPF Petra Kellnera.

Podle generálního ředitele O2 Tomáše Budníka má oddělení infrastruktury přinést zvýšení efektivity v obou firmách a možnost pružněji reagovat na aktuální situaci na trhu. O2 zároveň rozdělení usnadní podnikat bez omezení daných regulací, protože na řadě trhů je dominantním hráčem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Naše společnost aktuálně provozuje dva velmi odlišné druhy podnikání. Vedle poskytování služeb zákazníkům se zaměřujeme i na budování a provoz infrastruktury. Každá ze společností se přitom řídí jiným investičním horizontem a zajišťuje své podnikání s jinou mírou rizika," dodal Budník.

Česká telekomunikační infrastruktura získá z O2 veškerý majetek a veškeré dluhy, které se týkají Divize Infrastruktura a velkoprodej. Získá tak pevnou telekomunikační síť a fyzickou infrastrukturu mobilní sítě, ústředny, dohledová centra, informační systémy a databáze pro správu sítí a datová centra včetně budov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám